Wie wij zijn

Kinderopvang Kidswereld is opgericht in 1988 in de keuken van een operationele veehouderij.  Wat ooit begon als een klein en idealistisch initiatief is uitgegroeid tot een organisatie met 100 medewerkers en zes vestigingen, allen met een uniek karakter. Maar gegroeid of niet, onze doelstellingen blijven hetzelfde:

Wij bieden professionele opvang door goed opgeleide en ervaren pedagogische begeleiders. Hierbij stellen wij het het kind centraal. We doen alles om kinderen te stimuleren bij hun ontwikkeling. Met thema’s, vaste regelmaat en een veilige en warme omgeving creëren wij de ideale omstandigheden van waaruit ieder kind de wereld kan ontdekken.

De natuur is een belangrijk onderwerp bij onze kinderopvang. Zo gaan we elke dag zeker één keer met alle kinderen naar buiten. Het liefst zelfs twee keer. Want door te kijken, te luisteren en te voelen maken kinderen hun wereld langzaam groter. De ontdekkingen die ze buiten doen worden ook in de activiteiten binnen meegenomen. In thema’s praten we over dingen die belangrijk zijn voor kinderen.

Onze organisatie is zo ingericht dat kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen. Onze groepen zijn klein en bestaan uit kinderen van verschillende leeftijden. Zo krijgen kinderen het goede voorbeeld. En, minstens zo belangrijk, ze geven het goede voorbeeld aan anderen. Verder is de organisatie professioneel ingericht met een management dat zich enkel richt op het bewaken van kwaliteit van de opvang en het aansturen van de vestigingen. En elke vestiging heeft een manager. Zo hebben de groepsleiders alle aandacht voor de kinderen en heeft een ouder altijd een vast aanspreekpunt.